23 Kasım 2013 Cumartesi

Evde lambader nasıl yapılır?



Merhaba sevgili blogger arkadaşlarım. Çok uzun zaman önce 10 marifette görüp bunu yapmalıyım diye düşündüğüm lambaderi kendimce pembe salonuma göre uyarlayıp eşimle birlikte yaptık.
Aslında yaklaşık 1 sene önce yapımına başladık. Önce sanayiye gidip 10 marifette gördüğüm lambaderin aynı boyutlarında malzemelerimizi aldık. Malzemeler uzunca bir süre öylece lambader olmayı bekledi.



         Sonra bir pazar günü aşağıda gördüğünüz şekilde  lambaderimizin taslağını oluşturduk. Bir süre de bu şekilde salonda baş köşede bekledi. Ben bu arada yüksekliği 130 cm olduğu için dikiş payını da göz önünde tutarak 140cm jarse beyaz kumaş ve pembe dantel aldım. Yine bir pazar günü astar ve danteli dikerek lambadere geçirdim. Allahtan kumaşları biraz esnek almışım da lambadere geçirmek kolay oldu. 



             Yapmak isteyenlere bir tavsiye vereyim. Bence çıta yerine daha sağlam bir malzeme kullanın. Çünkü bizimki biraz sallanıyo sanki, taşınma sırasında başına bir şey gelmez inşallah diyoruz:)
             Aslında yandığında çok hoş bir görüntü oluyor ama bulunduğu yerde priz sorunundan dolayı şimdilik sadece dekor amaçlı kullanıyoruz.


                            Ve işte pembe salonumuzun pembe lambaderi böyle görünüyor.

5 yorum:

  1. ne kadar güzel olmuş elinize sağlık dantel de çok hoş bi hava katmış, inş başına da birşey gelmez :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok tatlı olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  4. Tek kelimeyle bayıldım renkler de çok güzelll :))

    http://allwhitestuff.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil